Research Article
BibTex RIS Cite

Globalization and the Globalization process of Firms: Opportunities and Threats

Year 2010, Spring, 22 - 72, 21.04.2010

Abstract

Today, companies are operating in a highly competitive, fast changing and volatile business world. Companies that do not adapt to the changing business dynamics are less likely to survive. One of the most important changes occurring in the world is the globalization. Globalization result in opportunities and threats that need to be evaluated and managed for the success of the companies. In a globalised world, it is difficult for the companies to live just within the national boundaries. For this reason, companies need to consider engaging in the global operations. Many opportunities and threats are waiting as the companies globalize. Therefore, the success of the companies will depend on their abilities to turn these opportunities and threads into their advantages. This study investigates the globalization and its dynamics, highly mentioned topic in business world along with opportunities and threats. The study will also outline the globalization process and opportunities and threats experienced in this process.

KÜRESELLEŞME VE İŞLETMELERİN KÜRESELLEŞME SÜREÇLERİ: KARŞILAŞILAN FIRSATLAR VE TEHDİTLER

Year 2010, Spring, 22 - 72, 21.04.2010

Abstract

Günümüz iş dünyasında işletmeler, küreselleşmenin, rekabetin, iletişim teknolojilerindeki nefes kesen hızdaki gelişmelerin yaşandığı bir dünyada faaliyet göstermektedir. Yaşanan değişimlere gözünü kapayan ve bu dinamiklere ayak uyduramayan işletmelerin hayatta kalmaları artık imkânsız hale gelmiştir. Bu değişimler içerisinde en önemlilerinden biri olarak gösterilen küreselleşmedir. Küreselleşme, işletmeler açısından birçok fırsat ve problemi de beraberinde getirmiştir. Bu fırsat ve tehditlerin en iyi şekilde değerlendirip yönetmesi işletmelerin başarısında önemli rol oynamaktadır. Küresel bir dünyada, işletmelerin ulusal sınırlar içerisine kapanarak yaşamlarını sürdürmeleri çok zordur. Bu yüzden küresel faaliyetlere katılmayı işletmeler ciddi bir şekilde ele almak zorundadırlar. İşletmeleri küreselleşme süreçlerinde çeşitli fırsat ve tehdit beklemektedir. Bu bağlamda işletmelerin başarıları, bu fırsat ve tehditleri kendi lehlerine çevirebilme yeteneklerine bağlı olacaktır. Bu çalışma, günümüz iş dünyasında çok söz edilen küreselleşme ve onun dinamiklerini ele alıp, işletmeler açısından küreselleşmenin getirdiği avantaj ve dezavantajlara yer vermiştir. Çalışmada ele alınan diğer bir konu da işletmelerin küreselleşme süreçleri ve bu süreçte karşılaşılan fırsat ve tehditlerdir. Çalışma, daha çok teorik ve uygulamalı çalışmalardan derlenerek hazırlanmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Economics
Journal Section Articles
Authors

Salih Yeşil

Publication Date April 21, 2010
Published in Issue Year 2010 Spring

Cite

APA Yeşil, S. (2010). KÜRESELLEŞME VE İŞLETMELERİN KÜRESELLEŞME SÜREÇLERİ: KARŞILAŞILAN FIRSATLAR VE TEHDİTLER. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi22-72.

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553