Research Article
BibTex RIS Cite

Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi

Year 2016, Volume: 6 Issue: 2, 89 - 114, 30.12.2016

Abstract

Bu
çalışma ile hedeflenen amaç, firmaların
göz ardı etmemesi gereken iki önemli konu olan tersine lojistik ve
sürdürülebilir pazarlama kavramları bir arada ele alınmıştır.





Bu çalışma Kahramanmaraş’ta
ambalaj atıklarından geri dönüşüm sağlayan plastik sanayi sektöründe faaliyet
gösteren bir işletmede uygulanmıştır. Firmaların tersine lojistik
faaliyetlerini ve sürdürülebilir pazarlamayı etkileyen faktörlerin
belirlenebilmesi için çok kriterli karar verme yöntemlerinden Analitik Hiyerarşi
kullanılmıştır. Analiz sonuçlarına göre, karar verici firmanın tersine lojistik
faaliyetlerini etkileyen faktörler hiyerarşisine ait esas kriterlerdenkanuni
zorunluluklar birinci derecede öneme sahip olduğu görülmüştür. İkinci olarak
sürdürülebilir pazarlamayı etkileyen faktörlerin belirlenmesi amacıyla
oluşturulan hiyerarşinin en önemli temel faktörü ekonomik gereksinimler
kriteridir.

References

  • Abraham N..(2011). The Apparel After Market In India- A Case Study Focusing On Reverse Logistics. Journal of Fashion Marketing and Management, V:15, N:2, p:211-227.
Year 2016, Volume: 6 Issue: 2, 89 - 114, 30.12.2016

Abstract

References

  • Abraham N..(2011). The Apparel After Market In India- A Case Study Focusing On Reverse Logistics. Journal of Fashion Marketing and Management, V:15, N:2, p:211-227.
There are 1 citations in total.

Details

Journal Section Makaleler
Authors

H. Seçil Fettahlıoğlu

Cansu Birin

Publication Date December 30, 2016
Published in Issue Year 2016Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Fettahlıoğlu, H. S., & Birin, C. (2016). Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(2), 89-114.
AMA Fettahlıoğlu HS, Birin C. Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. December 2016;6(2):89-114.
Chicago Fettahlıoğlu, H. Seçil, and Cansu Birin. “Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini Ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi Ile Belirlenmesi”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6, no. 2 (December 2016): 89-114.
EndNote Fettahlıoğlu HS, Birin C (December 1, 2016) Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6 2 89–114.
IEEE H. S. Fettahlıoğlu and C. Birin, “Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 2, pp. 89–114, 2016.
ISNAD Fettahlıoğlu, H. Seçil - Birin, Cansu. “Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini Ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi Ile Belirlenmesi”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 6/2 (December 2016), 89-114.
JAMA Fettahlıoğlu HS, Birin C. Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6:89–114.
MLA Fettahlıoğlu, H. Seçil and Cansu Birin. “Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini Ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi Ile Belirlenmesi”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 2, 2016, pp. 89-114.
Vancouver Fettahlıoğlu HS, Birin C. Sürdürülebilirlik Açısından Tersine Lojistik Faaliyetlerini ve Sürdürülebilir Pazarlamayı Etkileyen Faktörlerin Analitik Hiyerarşi Yöntemi ile Belirlenmesi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;6(2):89-114.