BibTex RIS Cite

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ

Year 2015, Volume: 1 Issue: 2, 36 - 47, 06.01.2016

Abstract

Yapılan çalışma ile Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencilerinin yönetim ve bilişim derslerindeki başarı durumları veri madenciliği yöntemleri ile incelenmektedir. Araştırmada kullanılan veriler Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin cinsiyet, yaş, öğrenim türü, sınıf, disiplin ceza durumu, hazırlık sınıfı okuma durumu, hazırlık notu, yönetim (11 ders) ve bilişim dersleri (14 ders) ve öğrencinin üniversite öncesi ikametgâh yeri bilgileri olmak üzere toplam 11 öznitelikten oluşmaktadır. Yapay Sinir Ağları (YSA) ve Uyarlamalı Sinir-Bulanık Sınıflayıcı (USBS) yöntemlerinin kullanıldığı çalışmada, YSA’nın eğitilmesi sonucunda eğitim setinde %90.4, test setinde ise %83.5 başarı elde edilirken, USBS ile yapılan sınıflandırmada ise eğitim verisi için %86.6, test verisi için %86.3 başarı elde edilmiştir. Ayrıca USBS ile yapılan öznitelik seçimi sonucunda test verisi için başarı oranının azalmadığı görülmüştür. Yapılan deneysel çalışmalar öğrencinin başarısını etkileyen en önemli faktörlerin hazırlık sınıfı okuma durumu ve dersin kategorisi olduğunu göstermiştir.

Year 2015, Volume: 1 Issue: 2, 36 - 47, 06.01.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Melike Şişeci Çeşmeli This is me

Özlem Çetinkaya Bozkurt

Adnan Kalkan This is me

İhsan Pençe This is me

Publication Date January 6, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Şişeci Çeşmeli, M., Çetinkaya Bozkurt, Ö., Kalkan, A., Pençe, İ. (2016). YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi, 1(2), 36-47.
AMA Şişeci Çeşmeli M, Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Pençe İ. YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi. January 2016;1(2):36-47.
Chicago Şişeci Çeşmeli, Melike, Özlem Çetinkaya Bozkurt, Adnan Kalkan, and İhsan Pençe. “YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ”. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi 1, no. 2 (January 2016): 36-47.
EndNote Şişeci Çeşmeli M, Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Pençe İ (January 1, 2016) YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi 1 2 36–47.
IEEE M. Şişeci Çeşmeli, Ö. Çetinkaya Bozkurt, A. Kalkan, and İ. Pençe, “YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ”, Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi, vol. 1, no. 2, pp. 36–47, 2016.
ISNAD Şişeci Çeşmeli, Melike et al. “YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ”. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi 1/2 (January 2016), 36-47.
JAMA Şişeci Çeşmeli M, Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Pençe İ. YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi. 2016;1:36–47.
MLA Şişeci Çeşmeli, Melike et al. “YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ”. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi, vol. 1, no. 2, 2016, pp. 36-47.
Vancouver Şişeci Çeşmeli M, Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Pençe İ. YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN YÖNETİM VE BİLİŞİM DERSLERİNDEKİ BAŞARILARININ VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMLERİ İLE İNCELENMESİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi. 2016;1(2):36-47.