BibTex RIS Kaynak Göster

NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, 1 - 14, 13.01.2016

Öz

Bu sayısal çalışmanın amacı, Türkiye’deki üretim firmalarında öz sermayedeki artış ile gerçeğe uygun muhasebe uygulamaları arasındaki ilişkinin boyutunu belirlemektir. Bu çalışmada incelenen varsayım şudur: Çalışma sermayesi artan bir işletmede defter değeri muhasebesi ne kadar çabuk uygulanabilirse, o işletmede gerçeğe uygun muhasebenin benimsenmesi de o kadar muhtemeldir. Türkiye’deki 32 üretim işletmesi üzerinden yapılan bu incelemeye göre, defter değeri üzerinden muhasebe yapan işletmelerin ortalama çalışma sermayesi artıs hızı ile gerçeğe uygun değer üzerinden muhasebe yapan işletmelerin ortalama çalışma sermayesi artıs hızı arasındaki fark %1’dir. Çalışmada ayrıntılı bir şekilde izah edildiği üzere, burada ortaya çıkan bulgular gerçeğe uygun muhasebe uygulamalarının işletmelerde yaygınlaşmasının çalışma sermayesindeki artışla bağlantısının düzeyi hakkında bir sonuca ulaşılabilmesinde kullanılabilecek önermelerdir.

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, 1 - 14, 13.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Mert

Yayımlanma Tarihi 13 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Mert, İ. (2016). NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(1), 1-14.
AMA Mert İ. NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Ocak 2016;3(1):1-14.
Chicago Mert, İbrahim. “NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3, sy. 1 (Ocak 2016): 1-14.
EndNote Mert İ (01 Ocak 2016) NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3 1 1–14.
IEEE İ. Mert, “NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, ss. 1–14, 2016.
ISNAD Mert, İbrahim. “NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 3/1 (Ocak 2016), 1-14.
JAMA Mert İ. NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;3:1–14.
MLA Mert, İbrahim. “NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 3, sy. 1, 2016, ss. 1-14.
Vancouver Mert İ. NET ÇALIŞMA SERMAYESİNİNARTIŞI VE GERÇEĞE UYGUN DEĞER MUHASEBESİNİN TURKİYE’DEKİ ÜRETİM FİRMALARINDA YAYGINLAŞMASI: SAYISAL BİR ÇALIŞMA. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2016;3(1):1-14.