BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 1, 29 - 44, 05.10.2015

Öz

There have been wars between states for various reasons in the history. There have been wars like the First and the Second World Wars. After the Second World War, some states realised that it would be useful to leave the shared use of resources to a different aothority rather then themselves, and therefore established the European Coal and Steel Community. This Community transformed, later on, to the European Union that targetted not only an enonomik union but also a social, political snd cultural union. This study, first of all general information will be given about the European Union, and than the questions why, when and how the European Union was established will be answered. This will be followed by discussing the development process and the present position of the European Union. Finally, the study will evaualte the relations between Turkey and the European Union. In this content, the questions what is the first relatinship between Turkey and the European Union, which stages has been passed, what sorts of developments have been seen, and how is the present position of thesese relations will be answered

Kaynakça

  • Karluk,R.ve Ö. Tonus. (2004). Avrupa Birliğinin Genişleme Perspektifinde
  • Türkiye’nin Yeri.Türkiye İktisat Kongresi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. (2002).Avrupa Birliği ve Türkiye
  • Avrupa Birliği İlişkileri. Ankara: TOBB. Uysal, C.(2001).Türkiye Avrupa Birliği İlişkilerinin Tarihsel Süreci ve Son

AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ

Yıl 2015, Cilt: 5 Sayı: 1, 29 - 44, 05.10.2015

Öz

Tarihte Devletlerin çeşitli nedenlerden dolayı savaştıkları görülmüştür. Birinci dünya savaşı ve ikinci dünya savaşı gibi dünya çapında savaşlar da yaşanmıştır. İkinci Dünya savaşından sonra bazı devletler, savaşı sona erdirmek üzere kaynakların ortak kullanımının kendilerinden farklı bir iradeye bırakılmasının faydalı olacağının farkına varmışlar ve Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğunu kurmuşlardır. Bu topluluk daha sonra ilerleme kat ederek, sadece ekonomik birliğin değil, sosyal, siyasi ve kültürel birliğin de hedeflendiği Avrupa Birliğine dönüşmüştür.

 

Bu çalışmada Avrupa Birliğine ilişkin genel bir bilgiler verilecek, bundan sonra Avrupa Birliğinin hangi amaçla kurulduğu ve nasıl oluştuğu, temelinin ne zaman ve nasıl atıldığı anlatılacaktır. Daha sonra da atılan bu temelin ilerleyerek nasıl bir amaca büründüğü ve bugünkü konumuna nasıl geldiği aşama aşama ele alınacaktır.

 

Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Türkiye, Türkiye-AB İlişkileri

Kaynakça

  • Karluk,R.ve Ö. Tonus. (2004). Avrupa Birliğinin Genişleme Perspektifinde
  • Türkiye’nin Yeri.Türkiye İktisat Kongresi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. (2002).Avrupa Birliği ve Türkiye
  • Avrupa Birliği İlişkileri. Ankara: TOBB. Uysal, C.(2001).Türkiye Avrupa Birliği İlişkilerinin Tarihsel Süreci ve Son
Toplam 3 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ersin Tepeli

Ahmet Aydın

Yayımlanma Tarihi 5 Ekim 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tepeli, E., & Aydın, A. (2015). AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), 29-44.
AMA Tepeli E, Aydın A. AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Kasım 2015;5(1):29-44.
Chicago Tepeli, Ersin, ve Ahmet Aydın. “AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5, sy. 1 (Kasım 2015): 29-44.
EndNote Tepeli E, Aydın A (01 Kasım 2015) AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5 1 29–44.
IEEE E. Tepeli ve A. Aydın, “AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, ss. 29–44, 2015.
ISNAD Tepeli, Ersin - Aydın, Ahmet. “AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 5/1 (Kasım 2015), 29-44.
JAMA Tepeli E, Aydın A. AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5:29–44.
MLA Tepeli, Ersin ve Ahmet Aydın. “AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ”. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 1, 2015, ss. 29-44.
Vancouver Tepeli E, Aydın A. AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİNİN GELİŞME TRENDİ. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. 2015;5(1):29-44.